Pristopno izjavo najdete na tej povezavi! (Kliknite TUKAJ!)

Ob izpolnitvi pristopne izjave lahko izbrete, kakšno vrsto članarine boste namenili našemu rodu. Na voljo so:

TEMELJNA, ki znaša 30 €, pokriva samo stroške članarine za Zvezo tabornikov Slovenije, šestina je namenjena za letno delo v rodu, je zato bolj dostopna tistim, ki jim plačilo članarine predstavlja velik strošek.

PRIPOROČENA, ki znaša 50 €, pokrije stroške članarine za Zvezo tabornikov Slovenije in 1€ prispevka na tedensko srečanje.

PODPORNA, ki znaša 70 €, poleg pokritja stroškov članarine za Zvezo tabornikov Slovenije in prispevkov za srečanja, omogoča organizacijo ter pokritje drugih aktivnosti in investicij.

POKRITA, v primeru da član prinese 5 pisno izpolnjenih obrazcev za namenitev dohodnine našemu rodu (KLIKNITE TUKAJ ZA OBRAZEC!), članarino na Zvezo tabornikov Slovenije pokrije rod.

Plačana letna članarina je pogoj za udeležbo na taborniških srečanjih in na rodovih akcijah (zimovanje, zaključki, taborjenje …). Po enomesečni preizkusni dobi mora biti članarina poravnana za nadaljnje obiskovanje srečanj.

Kot omenjeno, višino članarine izbere vsak sam ob izpolnitvi pristopne izjave, že vnaprej pa poudarjamo, da nihče od članov zato ne bo drugače obravnavan, saj popolnoma spoštujemo odločitev vsakega. Dostop do podatkov ima zavoljo obdelave samo rodov blagajnik.

 

Želiš izvedeti več?

Da se pridružiš tabornikom, ne potrebuješ veliko – dovolj je že zanimanje. Tudi rutico priskrbimo mi. Pa vendar vsako leto vztrajamo pri plačevanju članarine. Zakaj?

Taborniki delujemo v društvu, ki je nepolitična, nevladna organizacija, za svoje delovanje pa se financiramo z letno članarino članov, občinskimi in državnimi razpisi, odmerjenim deležem dohodnine ter donacijami. Ker ne delijo vsi takšne mere entuziazma do taborništva, kot ga mi, je financiranja z drugih naslovov manj kot bi si želeli. Zato se v veliki meri zanašamo na članarino in prispevke z naslova dohodnine.

Naši člani postanejo tudi člani Zveze tabornikov Slovenije in s tem Svetovne skavtske organizacije (WOSM), prejemajo pa tudi taborniško revijo Tabor. Nam pomembno je tudi odgovornostno zavarovanje članov, ki jo ravno članstvo v Zvezi nudi, zato tudi vztrajamo, da vsi, ki na srečanjih sodelujejo, poravnajo članarino. V ta namen odmerjamo 25 € od vsake plačane članarine direktno za Zvezo. Preostanek porabimo za delovanje rodu.

Kaj pa potrebuje rod za delovanje? Veliko različne opreme, včasih servis rabljene, izobraževanja članov, hrano in pijačo na večjih akcijah, pa kakšen avtobus, če se odpravljamo kam dlje. Trudimo se, da bi svojim vodnikom, ki program kvalitetno izvajajo, povrnili čim več, če že za svoje delo ne prejemajo direktnega plačila. Želimo si tudi, da so prispevki članov na akcijah čim manjši in da za udeležbo na srečanjih ne pobiramo mesečne »vadnine«, da se jih lahko udeleži vsak, ki si tega želi, in ga finančna situacija ne bi pri tem ovirala.

Z možnostjo izbire višine članarine želimo postaviti dovolj visoko ceno, ki nam bo omogočala nemoteno letno delovanje rodu, hkrati pa dovolj nizko, da bo tabornik lahko postal vsak, ki si to želi.