Na taborjenje se odpravljamo od 16. do 25. julija 2024.

Prijavo na taborjenje opravite na TEJ POVEZAVI!

Prijave so odprte do 24. 6. 2024.

Vas zanima kaj več o našem taborjenju v Ribnem?Kot rod Hudi potok v Kajuhovem taboru Ribno taborimo že 19 let. Letos bomo že dvanajstič taborili v svoji izmeni skupaj z rodovi Lilijski grič Pesje, Mrzli studenec Mislinja in Topli vrelec Topolšica.  V izmeni tabori od 150 do 200 tabornikov.

Kajuhov tabor je taborni prostor v lasti Šaleške zveze tabornikov, katere član je tudi naš rod. Tu taborjenja potekajo že več kot 60 let.

Taborni prostor zajema osrednji del, kjer stojita jambor in največji totem v Sloveniji, obdajajo pa ga beli platneni šotori, ki vsako leto za 10 dni predstavljajo dom skupno več kot 500-im otrokom. Na tem osrednjem prostoru potekajo jutranji in večerni svečani zbori, po večerji pa še kolo.

Svečani zbor Foto: Arhiv RHP

 

Svečani večerni ogenj Foto: Andrej Kronovšek (RHP)

Takoj ob vhodu je veliko ognjišče, kjer se srečamo večkrat na dan, ko pade mrak, pa tam poteka večerni program (skeči, igre, krst, poroke …).

Nasproti ognjišča je postavljena zidana kuhinja, v kateri poklicni kuharji vsak dan pripravijo 3 obroke, vmes pa radi poskrbijo še za manjšo malico. Zraven je postavljena jedilnica, ki nam nudi zavetje za izvajanje programa ob slabem vremenu, ob njej pa Saloon pri Črnem “pesu”. Po kosilu in večerji si lahko otroci v njem kupijo kakšen priboljšek, osvežilno pijačo ter razglednice in znamke.

Na drugi strani tabora so postavljene tudi sanitarije, ki obsegajo 6 stranišč, 3 pisoarje in 4 tuše. Stari taborniki že točno vedo, v katerem delu dneva je voda pod tušem najbolj topla, vsak pa kdaj naleti na hladen tuš, ki pa zagotovo okrepi duha in telo.

V taboru so tudi likovne delavnice, kjer si lahko otroci med popoldanskim počitkom krajšajo čas z ustvarjanjem, tam pa se rojevajo tudi najbolj nore ideje in pripomočki za pester program. Imamo tudi zdravniško prikolico, kjer zdravnik tabora lepi obliže, odstranjuje klope, briše solze in zdravi domotožje.

K taboru spada še Proga preživetja in večji travnik, ki ga imenujemo Amerika, uporabljamo pa ga za izvajanje različnih iger, poligonov, bitk z vodnimi baloni …

Proga preživetja Foto: Arhiv RHP

 

Scoutball na Ameriki Foto: Arhiv RHP

Program je razdeljen na štiri dele: program za MČ-je (od vrtca do 4. razreda), program za GG-je (od 5. do 9. razreda), program za PP-je (16 let +) in program za Vodniško šolo. Trudimo se, da je program vsako leto čim bolj pester – program pripravljajo vodniki prostovoljci – osnova pa ostaja enaka. Vsako leto enkrat obiščemo Bled (oddaljen 30 min peš), Šobec (oddaljen 45 min peš), ob hudi vročini se večkrat namakamo ob bližnjem bregu reke Save, MČ-ji vsaj enkrat prespijo v vodovih kotičkih sredi gozda, GG-ji in PP-ji pa se odpravijo na večdnevno bivakiranje izven tabora.

Ribno nam tabornikom predstavlja kraj, kjer so se spletla iskrena in trdna prijateljstva, kjer smo doživeli najlepše in nepozabne dogodivščine, zato se vsako leto znova radi vračamo tja. Želimo si, da bi tako ostalo tudi v nadaljnje.

Foto: Arhiv RHP

 

Foto: Arhiv RHP